Италианският национал Жоржиньо вече е футболист на Арсенал. Халфът премина при “топчиите” от Челси, като подписа договор до 2024 година. Според медиите на Острова, трансферната сума е 12 млн. паунда.

Жоржиньо беше привлечен от лидера в Премиър лийг заради контузията на Мохамед Елнени. Бразилецът с италиански паспорт имаше контракт с Челси до лятото и от "Стамфорд Бридж" се възползваха от последния си шанс да го продадат.

Welcome to The Arsenal, Jorginho 👊 pic.twitter.com/jHXqAUBKKQ

— Arsenal (@Arsenal) January 31, 2023

“Лидер на терена и извън него от мига, в който пристигна в Западен Лондон от Неапол, Жоржиньо беше олицетворение на хладнокръвието при изпълнението на дузпи благодарение на своя марков подскок. Той впечатли с Челси и стана важна част от националния отбор на Италия. Започна всички мачове на Евро 2020 и стана шампион след победа над Англия на “Уембли”. Този успех, както и нашият триумф в Шампионската лига няколко седмици по-рано, му помогнаха да спечели наградата за най-добър играч на годината на УЕФА и да заеме трето място в гласуването за “Златната топка”, написаха от Челси като сбогуване с Жоржиньо.

Jorginho 🤝 The Arsenal

— Arsenal (@Arsenal) January 31, 2023

Бъди част от "Домът на феновете”, играй и печели със Sportal.bg.