Собственикът на 50% от акциите на Локомотив Пловдив Христо Крушарски разказа за взаимоотношенията му с останалите собственици в клуба в хода на изминалата година и половина. Бизнесменът обясни, че е готов чрез съда да свика общо събрание на акционерите.

„Преди 1 година и 3-4 месеца седнахме и се разбрахме да работим заедно. Минаха 2-3 месеца и ми казаха, че искат да вземат всичко. Аз се съгласих и 1 година и 2 месеца не съм се месил в действията на Локомотив. Отборът имаше нелоша позиция за класиране на есенния полусезон. За мен целта не е продажба на всяка цена. Едно участие в европейските клубни турнири би донесло повече от продажбата на някои играчи“, сподели за предаването „Арена спорт“ по БНТ Христо Крушарски.

„Хвърлих доста средства за базата в „Тракия“. Предложих да направя напоителна система на двата терена, а те да направят тревната. Не получих нито „да“, нито „не“. Някъде нещо се къса. След един мач ми се каза, че не мога да влезна във вип зоната. А аз все пак съм собственик на 50% от акциите“, поясни той.

„Аз бях стигнал до 2.5 млн. приходи. Необходимо ми бе още едно рамо, за да управляваме общо. Те решиха да застана настрани и аз го направих. Сега управлението е в техни ръце. Но аз съм се подготвшил и за следващия етап – да свикам Общо акционерно събрание чрез съда. Има и малки акционери. Използвам случая да ги поканя да се включат и те и да видим докъде са стигнали нещата“, допълни Христо Крушарски.