Дублиращият отбор на Ботев (Пловдив) се наложи с 2:1 над Гигант (Съединение) в контролна среща. Спарингът се игра на естествен терен №1 на "Футболен комплекс Ботев 1912".

ПЪРВО ПОЛУВРЕМЕ - РАНЕН ГОЛ ЗА ГИГАНТ, ПОДЕЛЕНО ПРЕИМУЩЕСТВО:

Ботевистите стартираха мача слабо, като допускаха много грешки в играта си. Особено в първите минути "канарчетата" бяха много разконцентрирани.

Това доведе до няколко ситуации пред "жълто-черната" врата, а в 5-ата минута груба грешка в защита изведе Мавродиев очи в очи с Панев и нападателят не пропусна - 0:1.

В 8-ата минута Монир Ал Бадарин получи в наказателното поле и стреля, топката се отби от страничната греда. Кълбото се върна в талантливия халф и той отправи нов удар, който бе отразен от стража на гостите.

В 18-ата минута играч в "синьо" овладя пред вратата на Ботев, обърна се и стреля, но Панев внимаваше и спаси. В 40-ата минута Никола Гелин се пребори за кълбото и отправи удар, но той мина покрай вратата.

ВТОРО ПОЛУВРЕМЕ - ДВА ГОЛА НА КОНСТАНТИН ПАВЛОВ, ПО-АКТИВНИ ДЕЙСТВИЯ ОТ "КАНАРЧЕТАТА"

След почивката ботевистите вдигнаха оборотите, като заиграха далеч по-добре от своя съперник. Още в първите секунди на втората част Никола Гелин стреля от границата на наказателното поле, а топката се спря във външната част на страничната греда.

В 48-ата минута роденият през 2006 година Димитър Папазов центрира прекрасно отляво по атаката, а Константин Павлов на шпагат отблизо прати топката в мрежата за 1:1.

В 52-ата минута Мартин Панев се намеси прекрасно, отразявайки удар от близка дистанция. 2 минути по-късно Павлов пусна към Монир, който от движение стреля покрай целта.

В 61-ата минута опасен удар на гостите профуча заплашително покрай "жълто-черната" врата. Така се стигна до 63-ата минута, в която "канарчетата" стигнаха до втори гол, а в неговата основа бяха родените през 2005 година Константин Павлов и Монир Ал Бадарин.

Монир получи топката в половината на гостите и с прекрасен пас разсече "синята" отбрана. Константин Павлов овладя и прокара топката между краката на вратаря за 2:1.

До края на мача липсваха чистите голови положения, като играта се водеше между двете наказателни полета. Малко преди края играч на гостите получи червен картон, като в духа на приятелската среща бе заменен от свой съотборник на терена.

СТАРТОВИЯТ СЪСТАВ НА БОТЕВ:

Мартин Панев, Никола Нейчев, Мирослав Георгиев, Костадин Татаров, Даниел Гичев, Никола Гелин, Димитър Папазов, Добромир Павлов, Габриел Златанов, Лъчезар Балтанов, Монир Ал Бадарин

БОТЕВ II 2:1 ГИГАНТ 28/01/23