Реал Мадрид започва участието си в тазгодишното издание на турнира за Купата на краля с мач срещу четвъртодивизионния Касереньо. Съперникът на "белите" стигна до тази фаза, след като елиминира последователно Кордоба и елитния Жирона. Победата с 2:1 над каталунския тим на 22 декември е последният мач на "зелено-белите", а Реал приключи годината с успех с 2:0 като гост на Валядолид в Ла Лига.

Купата на краля не е основният приоритет на испанския гранд през сезона, но Карло Анчелоти беше категоричен, че отборът му няма да допусне подценяване. Реал е третият най-успешен клуб в историята на турнира, но го е печелил само два пъти от 1993 година насам.

📋✅ ¡Nuestro 𝗫𝗜 inicial 🆚 @CPCacerenoSAD! #CopaDelRey | @UnicajaBanco pic.twitter.com/zleK9hJSnq

— Real Madrid C.F. (@realmadrid) January 3, 2023

Анчелоти даде почивка на Карим Бензема, Винисиус Жуниор, Лука Модрич, Тони Кроос и Тибо Куртоа, които не попаднаха в групата за мача. шанс от първата минута получава Еден Азар, а другите двама в предни позиции за "лос бланкос" ще са Марко Асенсио и Родриго. На вратата е Андрей Лунин, в защита започват Лукас Васкес, Едер Милитао, Начо Фернандес и Алваро Одриосола, който се появява в официален мач за първи път в средата на терена. Халфовата линия на Реал е съставена от Едуардо Камавинга, Орелиан Чуамени и Дани Себайос.