Президентът на ФИФА Джани Инфантино се забърка в нова противоречива ситуация. Италианецът бе заснет как си прави селфи на поклонението пред починалата легенда на футбола Пеле.

Снимките показаха Инфантино, който усмихнат си правeше фотоси непосредствено до ковчега с тялото на починалия Крал на футбола. Това доведе до множество негативни коментари към президента на ФИФА.

"Fifa president Gianni Infantino shamed by his behaviour at Pele's funeral"https://t.co/Yyr5xP7vwp

— Andrew Bell (@AndrewBellBNN) January 3, 2023

Самият Инфантино обясни, че е разтревожен от критиките и написа обяснение за действията си в социалните мрежи. 

“Току-що се приземих от пътуването си до Бразилия, където имах привилегията да участвам в красивото поклонение пред Пеле, което се състоя във “Вила Белмиро”, в Сантос. Притеснен съм, след като бях информиран, че очевидно съм критикуван от някои хора за това, че съм си направил селфи и снимки на церемонията вчера”, започна италианецът.

FIFA boss Gianni Infantino says he's 'dismayed' at criticism for posing for a selfie near Pele's open casket https://t.co/33bjU2RfJ3

— MailOnline Sport (@MailSport) January 3, 2023

"Бих искал да уточня, че за мен беше едновременно чест и смирение, че съотборниците и членовете на семейството на великия Пеле ме попитаха дали мога да направя няколко снимки с тях. И очевидно веднага се съгласих, в случая със селфито съотборниците на Пеле поискаха да направят селфи на всички нас заедно, но не знаеха как да го направят. Така че, за да бъда полезен, взех телефона на един от тях и направих снимката на всички нас за него”, обясни Инфантино.

"Във всеки случай най-важното е да отдадем почит на крал Пеле. И след като смирено предложих сред нашите 211 асоциации-членове поне един футболен стадион или съоръжение да бъде кръстен на него, ние ще дадем пример, като кръстим игрището близо до нашата централа "Estadio Pele - FIFA Zurich. Всичко най-добро и да живее кралят!", каза още Инфантино, цитиран от "Дейли Мейл".

Както е известно, вчера италианецът обяви, че ФИФА ще поиска всяка държава в света да има стадион, който носи името на Пеле.