Дали 2023 година ще започне за Арсенал по същия начин, както завърши и 2022-ра? Днес лидерът в Премиър лийг приема Нюкасъл в дербито на върха в Англия, като при успех тимът на Микел Артета може да откъсне на десет точки пред шампиона Манчестър Сити, който в четвъртък гостува на Челси. Могат ли "свраките" да прекъснат стопроцентовата успеваемост на Арсенал в домакинските мачове на отбора в първенството до този момент?

Защо Манчестър Сити и Ливърпул се провалиха в мачовете си с Евертън и Брентфорд? Може ли прогресът на Манчестър Юнайтед да продължи в такива темпове, че отборът на Ерик тен Хаг не само да се превърне във фаворит за място в топ 4, но дори да се включи и в битката за първото място? И ще успее ли Антонио Конте да спре пропадането на Тотнъм и лесната загуба на точки? Греъм Потър пък е изправен пред предизвикателството да коригира проблемите в Челси с нови покупки по време на зимния трансферен прозорец. Ще се справи ли с тази задача? Върху всички тези актуални за Премиър лийг въпроси дискутират журналистите на Sportal.bg Радослав Стойков, Даниел Любомиров и Васил Сумрачки в първото издание на "Контра" за 2023 година.

Битка в Ла Лига също бе подновена. Там Барселона направи грешна стъпка в дербито с Еспаньол след "уникално" съдийство на Матео Лаос. Така Реал, възползвайки се от победата си на Вяладолид, се изравни по точки с големия си конкурент за титлата. Как ще продължи битката между колосите на испанския футбол? Гледайте новия епизод на "Контра"!