Ливърпул няма шанс да се пребори за топ 4 през този сезон, ако не привлече качествен полузащитник. Това смята легендата на мърсисайдци Джейми Карагър, който анализира представянето на отбора след вчерашната загуба от Брентфорд. Според него е недопустимо на "Анфийлд" да са закупили само един доказан полузащитник през последните 4.5 години в лицето на Тиаго Алкантара. Липсата на енергия в халфовата линия е големият проблем на настоящия състав, заключава Карагър.

"Това е вечната тема за Ливърпул от началото на сезона. В момента, в който интензитетът на мача се вдигне, те не могат да се справят. Трябва нарочно да забавят темпото. Цял сезон Ливърпул има проблем срещу отбори, които играят физически футбол. Да не забравяме, че това е тим, който по принцип се гордее с интензитета на своята игра. В момента обаче не могат да поддържат темпото. Изглежда, че един застаряващ отбор е към края си. Не знам какво се случва в Ливърпул по отношение на халфовете. Клубът купи един полузащитник за последните четири и половина година. Това беше Тиаго. Той не е проблем, ако другите двама до него са пълни с енергия и могат да спират контраатаките на съперника. Хората говорят за Белингам, но Ливърпул няма проблем да тръгне напред. Те се нуждаят от играч, който да спира съперника. Харви Елиът и Фабио Карвальо имат страхотни технически качества, но те не изглеждат като играчи, които са типични за Юрген Клоп. Фабиньо остарява, Джордан Хендерсън също не притежава старата си енергия. Трансферният комитет и Юрген Клоп са възхвалявани повече от всеки друг в световния футбол по отношение на откриването и привличането на нови играчи. Това обаче е техен пропуск. Работи се на изпарения. Как е допуснато това да се случи? Един отбор, който през миналия сезон се бореше за четири трофея, сега се бори за топ 4, защото привлече само един халф в последните четири години. Но пък привлякоха Коди Гакпо. Ако в Ливърпул си мислят, че ще се преборят за топ 4 без нов полузащитник, нямат шанс.

Играчите Ливърпул във всеки момент от ерата на Клоп спринтираха по цялото игрище. Сега това не се вижда и пространствата не се затварят по този начин, въпреки че все още играят с висока линия. Това не прилича на Ливърпул", коментира Карагър.

Снимки: Gettyimages