Ливърпул приема Лестър с идеята да се доближи до топ 4. Мърсисайдци спечелиха първия си мач след подновяването на първенството с 3:1 при гостуването на Астън Вила и са в серия от три поредни победи във Висшата лига. "Лисиците" демонстрираха стабилизиране преди паузата за Мондиала, но в първия си мач след паузата допуснаха загуба с 0:3 от Нюкасъл.

Юрген Клоп е направил една промяна от мача с Астън Вила. Харви Елиът започва в халфовата линия на мястото на Фабиньо, който не е в групата за мача, тъй като на жена му предстои раждане. Мърсисайдци са без контузените Роберто Фирмино, Джеймс Милнър, Къртис Джоунс, Диого Жота и Луис Диас. Ибрахима Конате е на линия след участието си на Световното първенство, но започва срещата на пейката. 

#LIVLEI Team news 📋

How we line-up to face Leicester City tonight at Anfield 🔴

— Liverpool FC (@LFC) December 30, 2022

Лестър е без контузените Джеймс Мадисън и Денис Прат. Брендън Роджърс е направил две промени от срещата с Нюкасъл и Айосе Перес и Уилфред Ндиди са титуляри за сметка на Прат и Юри Тилеманс, който е на пейката заедно с  Джейми Варди.

ЛИВЪРПУЛ - ЛЕСТЪР

ЛИВЪРПУЛ: Алисон, Александър-Арнолд, Матип, Ван Дайк, Робъртсън, Хендерсън, Тиаго, Елиът, Окслейд-Чембърлейн, Нунес, Салах
ЛЕСТЪР: Уорд, Кастан, Амарти, Фаес, Томас, Ндиди, Сумаре, Дюсбъри-Хол, Барнс, Перес, Дака

Снимки: Imago