Една от емблематичните фигури на бразилския и световния футбол в последните десетилетия - Роналдо също отдаде почит на починалия вчера Крал на футбола Пеле.  

Бившият нападател на Реал Мадрид, Барселона, Интер и Милан написа в “Туитър”, че талантът на Краля ще остане в историята и ще надживее различните поколения, а за самият Роналдо е било чест да се появи след него. Централният нападател записа три поредни финала на световно първенство и има две световни титли (1994, 2002), но остана на една от Пеле.

 “Каква привилегия бе да се появя след теб, приятелю. Твоят талант е училище, през което всеки играч трябва да премине. Неговото наследство ще остане за поколенията и по този начин ще продължи да живее. Днес и винаги ще те отбелязваме. Благодаря ти, Пеле. Почивай в мир,” написа Роналдо в “Туитър”.

Que privilégio vir depois de você, meu amigo. Seu talento é uma escola pela qual todo jogador deveria passar. Seu legado transcende gerações. E é assim que seguirá vivo. Hoje e sempre, celebraremos você.

Obrigado, Pelé. Descanse em paz. https://t.co/xslUl3VO5h pic.twitter.com/iUG2Igo4FY

— Ronaldo Nazário (@Ronaldo) December 29, 2022

Снимки: Imago