Шампионът Манчестър Сити гостува на Лийдс в последен мач от 17-ия кръг на Премиър лийг. "Гражданите" загубиха от Брентфорд преди паузата за Мондиал 2022 и изостават с 8 точки от водача Арсенал. Пред тях е и Нюкасъл, но при успех днес тимът на Джосеп Гуардиола ще се върне на второто място.

Лийдс е в долната половина на таблицата, като се намира на 2 точки над зоната на изпадащите. Отборът постигна само 4 победи през сезона, но неведнъж е показвал, че е способен да се противопоставя на най-добрите. "Белите" не са побеждавали действащия шампион на "Елънд Роуд" от 1999 година, когато надвиха Арсенал.

През миналия сезон Ман Сити спечели и двата си мача с Лийдс с разгромни резултати - 7:0 и 4:0. Преди това обаче йоркшърци постигнаха сензационен успех с 2:1 на "Етихад" през 2021 година. 

📋 Your #LUFC Starting XI... pic.twitter.com/EiNYgTJLl8

— Leeds United (@LUFC) December 28, 2022

Мениджърът на домакините Джеси Марш залага в предни позиции на Родриго, Брендън Аарансън и Вилфред Ньонто. Тримата в средата на терена са Марк Рока, Адам Форшоу и Сам Грийнууд. На вратата застава Илан Мелие, а бранителите пред него са Расмус Кристенсен, Робин Кох, Лиъм Купър и Паскал Струйк. 

🔵 𝗧𝗘𝗔𝗠 𝗡𝗘𝗪𝗦 🔵

XI | Ederson, Lewis, Akanji, Stones, Ake, Rodrigo, De Bruyne, Gundogan (C), Mahrez, Haaland, Grealish

SUBS | Ortega Moreno, Walker, Phillips, Cancelo, Laporte, Bernardo, Gomez, Foden, Palmer#ManCity | @HaysWorldwide pic.twitter.com/pIXJ6Lg3pm

— Manchester City (@ManCity) December 28, 2022

Сред стартовите 11 на Ман Сити прави впечатление присъствието на тийнейджъра Рико Люис на десния фланг на защитата. Другите бранители пред Едерсон са Джон Стоунс, Мануел Аканжи и Нейтън Аке, а на пейката остават Кайл Уокър, Жоао Кансело и Аймерик Лапорт. Кевин Де Бройне, Родриго Ернандес и Илкай Гюндоган ще действат в халфовата линия, а нападението е съставено от Ерлинг Холанд, Рияд Марез и Джак Грийлиш.

Снимки: Gettyimages