Манчестър Юнайтед и Нотингам Форест играят при 2:0 в 17-ия коледен кръг на Премиър лийг. Маркъс Рашфорд откри резултата в 20-ата минута след корнер. Марсиал вкара второ попадение след само 120 секунди. 

Двата тима се завърнаха към мачовете си през миналата седмица, когато всеки от тях успя да спечели и да си гарантира място в следващия кръг на Карабао къп.

Първото много добро положение за гол дойде на сметката на домакините още в 6-ата минута, когато центриране на Уан-Бисака отдясно стигна до Рашфорд, той успя да намери позиция се изстрел, който обаче бе блокиран, но впоследствие топката попадна в Тайлър Маласия, чийто удар бе спасен от Хенеси със сетни усилия, а след това топката се отби и в гредата.

“Червените дяволи” излязоха напред в резултата в 20-ата минута, когато отлична заучена комбинация след корнер позволи на Маркъс Рашфорд да получи отлична топка в наказателното поле от Ериксен и без забавяне се разписа за 1:0.

Момчетата на Ерик тен Хаг удвоиха преднината си само 120 секунди след първото попадение. Те отнеха топката в отбрана, тя бе пратена с дълго подаване на фланга към Рашфорд, който напредна и след това намери с успореден пас Антони Марсиал на границата на пеналта, а френското острие с едно докосване я прати в мрежата на Хенеси за 2:0.

“Червените дяволи” отново успяха да се настанят стабилно за няколко минути в полето на Нотингам, а Антъни стреля опасно. В 40-ата минута Каземиро извърши нарушение пред наказателното поле, а от последвалото изпълнение на фала се стигна до попадение в мрежата на Де Хеа. След няколко минути преразглеждане с ВАР обаче стана ясно, че е имало засада и попадението бе отменено.

Ерик тен Хаг има проблеми с грипни заболявания на част от играчите, което налага да излезе с до голяма степен необичайна формация най-вече в отбрана. Давид де Хеа се завръща под рамката, но пред него места заемат изненадващо Рафаел Варан и Люк Шоу в центъра на отбраната, а Тайлър Маласия и Аарън Уан-Бисака ще действат по двата фланга. Капитанът на тима Хари Магуайър пък е на скамейката.

🥁 Here's your United line-up! 👊#MUFC || #MUNNFO

— Manchester United (@ManUtd) December 27, 2022

За Форест пък Уейн Хенеси заема място на вратата на тима, тъй като Дийн Хендерсън, който е под наем от “червените дяволи”, няма право да играе в тази среща. За сметка на това друг бивш играч на тима от “Олд Трафорд” - Джейдън Санчо е сред титулярите.

Introducing your #NFFC side for tonight's clash at Old Trafford. 👊 pic.twitter.com/oO0m8m4S1C

— Nottingham Forest FC (@NFFC) December 27, 2022

Ман Юнайтед: Де Хеа, Уан-Бисака, Варан, Шоу, Маласия, Каземиро, Ериксен, Рашфорд, Фернандеш, Антони, Марсиал

Нотингам: Хенеси, Орие, Уоръл, Боли, Лоди, Йейтс, Мангала, Фройлер, Джонсън, Лингард, Ауоний

Снимки: Gettyimages