Отборите на Лудогорец и Левски се изправят един срещу друг в двубой от осминафиналите на Sesame Купа на България. Дербито започва в 13:30 часа на стадион "Хювефарма Арена" в Разград, като това е последната официална среща в професионалния футбол за 2022 година.

Залогът е голям и за двата състава. "Сините" са актуални носители на Купата и ще направят всичко възможно, за да защитят отличието. Още повече, че тимът на Станимир Стоилов има минимални шансове за титлата, тъй като зимува на цели 14 точки от временния лидер ЦСКА - София. 
Лудогорец пък изостава само на една от първото място, но не e вдигал Купата на България от 2014 година.

Очаква се Станимир Стоилов да заложи на почти същия състав, който изигра силен мач преди дни в Разград. Тогава извън 11-те остана бразилският краен бранител Цунами. Той бе съхранен, защото висеше с картони. Сега обаче се очаква да стартира. До последно под въпрос ще е Жереми Петрис. Ако французинът не е готов, то като титуляр ще излезе Абдулахи Шеху.

Треньорът на Лудогорец Анте Шимунджа също ще направи няколко ротации. Словенският специалист по всяка вероятност ще заложи в атака на Матиас Тисера, Бърнард Текпетей и Кирил Десподов. Първите двама се появиха след почивката в отложения мач от шестия кръг на efbet Лига. Не се очакват обаче други сериозни промени в стартовия състав. Възможно е само Игор Пластун също да отстъпи своето място на Сисиньо, който да стартира като краен бранител, а Антон Недялков да започне в центъра на отбраната. 

Лудогорец се намира в серия от 20 поредни шампионатни двубоя, в които не е допускал загуба от Левски. В тях разградчани постигнаха 15 успеха и 5 равенства. Ситуацията за Купата на България е малко по-различна, след като през миналия сезон Левски елиминира "орлите" на полуфиналите след две победи - 3:2 в Разград и 1:0 в София.

ЛУДОГОРЕЦ - ЛЕВСКИ 

Вероятни състави:

Лудогорец (4-2-3-1): Падт, Фон Витри, Вердон, Недялков, Сисиньо, Нареси, Пьотровски, Текпетей, Каули, Десподов, Тисера

Левски (3-5-2): Андреев, Кордоба, Сундберг, Ван дер Каап, Шеху, Кръстев, Краев, Миланов, Цунами, Уелтон, Роналдо 

Стадион: "Хювефарма Арена"
Главен съдия: Георги Давидов
Начало: 13:30 часа