Българската волейболна звезда Матей Казийски и неговият Итас (Тренто) записаха лесна 6-а победа в италианската Суперлига. Казийски и компания биха категорично и без особени проблеми у дома Палаволо (Падуа), с националът Аспарух Аспарухов в състава, с 3:0 (25:15, 25:16, 25:21) в среща от 10-ия кръг на шампионата, играна тази вечер пред около 1900 зрители в зала "БиЕлЕм Груп Арена".

Така трентинци са втори във временното класиране с 6 победи, 5 загуби и 19 точки, но и мач повече. Падуа пък е на предпоследното 11-о място с едва 3 победи, 6 загуби и 6 точки, като е и с мач повече.

Следващият мач от първенството за Тренто е чак на 18-и декември (неделя), когато е гост на слабака Сиена, тъй като другата седмица "жълто-сините" ще играят на Световното клубно първенство в Бразилия. В следващия 11-и кръг Аспарухов и компания пък са домакини на Пиаченца. Срещата е в неделя (11 декември) от 19,00 часа българско време.

Матей Казийски изигра нов силен мач за Тренто и стана втори по резултатност с 11 точки (1 блок, 1 ас и 56% успеваемост в атака - +6), с колкото се отчете и Даниеле Лавиа (2 аса, 45% успеваемост в атака и 60% позитивно посрещане - +2) за успеха.

Най-полезен пък бе сръбският център Сречко Лисинац с 14 точки (1 блок, 2 аса и 73% успеваемост в атака - +7) за победата и заслужено бе обявен за MVP на мача.

От друга страна Аспарух Аспарухов влезе като резерва още в първия гейм за Падуа и завърши с едва 4 точки (1 блок, 38% успеваемост в атака и 27% позитивно посрещане - -4).

Най-резултатни за гостите бяха Душан Петкович и Матийс Десмет с по 10 точки.

Гледай волейбол на MAX с най-вълнуващите двубои от Шампионската лига за мъже и жени и Световното клубно първенство за жени, на живо, само в ефира на MAX Sport.