Тимът на Спартак Плевен надигра Академик Пловдив с 81:72 (13:16, 22:17, 16:21, 30:18) като домакин в мач от осмия кръг на НБЛ. Спартак записа седма победа от осем мача, а за пловдивчани поражението бе шесто от седем двубоя. 

Двата състава изиграха оспорван мач, с няколко смени на водачеството като разликата не премина 9 точки в нито един момент от срещата. Гостите имаха 3 точки преднина в края на първата четвърт при 16:13, но до почивката баскетболистите на Спартак обърнаха до 35:33 в своя полза. Академик направи по-добра трета четвърт, след която поведе с 54:51, но плевенчани изравниха още в началото на последната част с тройка на Николай Маринов и до края не изпуснаха водачеството. 

Станимир Маринов бе най-резултатен за домакините с 14 точки, 4 борби и 2 асистенции. 

За пловдивчани Александър Милов завърши с 19 точки и 4 борби, а Махмут Давидов се отличи с 15 точки, 14 борби и 6 асистенции. 

Спартак Плевен ще приеме Рилски спортист в следващия кръг на 7 декември, докато същия ден Академик Пловдив ще бъде домакин на Левски.

Снимка: НБЛ

Гледай баскетбол на MAX с най-вълнуващите двубои от Евролига, Еврокупа и Национална баскетболна лига на България, на живо, само в ефира на MAX Sport.