Балкан победи с 98:87 (29:17, 14:29, 30:18, 25:23) Черно море Тича като домакин в мач от осмия кръг на НБЛ. Успехът е пети за тима от Ботевград, който има и две загуби в сметката си. “Моряците” са с баланс 3-5.

Срещата започна ударно за баскетболистите на Тони Дечев, които след 10 минути на паркета вече имаха ванс от 12 точки. Втората част обаче беше под пълната доминация на гостите от Варна, които стопиха пасива си и на почивката се оттеглиха с преднина от 3 точки. След паузата Балкан вдигна оборотите и се върна в играта, като отново си осигури спокойствие преди последната четвърт. В нея двата отбора се надлъгваха, но до обрат за варненци не се стигна.

За Балкан Павлин Иванов вкара 21 точки, Христо Захариев се разписа с 19 точки, а по 15 нанизаха Димитър Димитров и Мануел Суарез.

Михаил Моллов и Аверил Ъгба отбелязаха по 18 точки за Черно море, като Ъгба овладя и 10 борби, а Лъчезар Тошков добави 17 точки.

Гледай баскетбол на MAX с най-вълнуващите двубои от Евролига, Еврокупа и Национална баскетболна лига на България, на живо, само в ефира на MAX Sport.