Собственикът на Пирин (Бл) Пол Белогур е в преговори с турски бизнесмен, който може да се включи с финансова подкрепа за "орлетата", съобщава вестник 35IzmirGazetesi.

Изданието не уточнява дали Белогур иска да прехвърли 100 процента от акциите си на турския бизнесмен Бекир Айяз или просто да го привлече като съакционер, спонсор или просто рекламодател. Но потърсен от вестника с въпрос защо се е срещал с Белогур, който е американски бизнесмен с интереси в онлайн-активности, Бекир Айяз отговаря: "Време е за участие във футбол на по-високо ниво".

След това се казва, че Белогур притежава българския футболен клуб от Първа лига Пирин, който тази година навършва един век от създаването си, а също така е с много големи традиции. И родно място на последната българска мегазвезда – Димитър Бербатов. В публикацията има намеци, че хора на Бекир Айяз са били в Благоевград, за да огледат цялата инфраструктура и да се запознаят с пирамидата на работа в клуба.

Въпросният бизнесмен има сериозни интереси в най-популярната игра. На първо място той е бил част от Организационния комитет на кандидатурата на Турция за домакин на Евро 2024. След това няколко пъти е посещавал футболната федерация на непризнатата Северна кипърска турска република, но нивото там е ниско и отборите нямат право на международни участия. Последната му инициатива е в Република Северна Македония, където е бил част от борда на местния клуб Тиквеш (Кавадарци).

В медиите може да се намерят публикации за негови срещи с президента на Футболната федерация на Република Северна Македония (ФФМ) Муамер Сейдини, както и разговори за развитие, проекти и инфраструктура. Подобни са били и темите му на разговорите и в Севернокипърската турска република, но там е останал разочарован от липсата на европейска перспектива пред местните отбори.