Юношата на Ботев Пловдив Крис Добрев посече в София тима, в който израстна и в който докато играеше, беше считан за един от най-перспективните ни млади футболисти. С негов гол и много добра игра Славия отстрани канарчетата от турнира за Купата на България. Изгоненият от базата в Коматево нападател вкара попадение, спечели дузпа и бе постоянна заплаха, до смяната му, за бранителите на пловдивчани. Сякаш доказвайки и показвайки на милионерския син Антон Зингаревич, че водената от него политика за прочистване от собствени кадри е убийствено грешна. Пълният с чужденци Ботев Пловдив изглеждаше безпомощен и безидеен, разчитайки само на физическите качества в предни позиции на Бароан и Елвис Ману. В защита канарчетата постоянно пък бяха надигравани, надскачани и какво ли още не от футболистите на Славия.

След постната продукция и днес, Зингаревич и подчинените му трябва сериозно да се замислят, дали да не купят еднопосочни билети на много от футболистите взели участие в този мач. А за политиката водена в Ботев Пловдив и разчистването, и недаването шанс на всички родни кадри е изговорено, и изписано достатъчно.

Срещата започна добре за Ботев Пловдив, след като груба грешка на Вутов доведе до гол на Ману. Подаръкът от вратаря на Славия обаче не бе използван по никакъв начин и Славия бързо изравни след майсторски гол на Добрев, който получи извеждащ пас от Иван Минчев. От тук насетне Славия тотално превъзхождаше гостите от Пловдив, които бяха подкрепяни от сектор, пълен с привърженици пристигнали за срещата. Песните на бултрасите обаче явно не подействаха по никакъв начин на жълто-черните и играта им бе под всякаква критика. След гола на Добрев Славия показа по-голямо желание за победа, а жълто-черните като че ли не я желаеха въобще. Така в началото на второто полувреме Славия стигна до ново попадение и пълен обрат. В средата на частта Добрев спечели дузпа надбягвайки статичния Супрайен, който спъна бързоногия нападател. Галин Иванов пропусна от бялата точка, след като бе надхитрен от Ханкич, който разгада замисъла му и остана в центъра на врата, за да отрази удара му.

0:1 Елвис Ману (16)
1:1 Кристиан Добрев (18)
2:1 Кемело Нгуена (52)
Славия: 21. Светослав  Вуцов, 83. Христо Попадийн, 23. Емил Виячки, 37. Венцислав Керчев, 4. Людовик Соарес, 17. Ерол Дост, 93. Кемело Нгуена, 73. Иван Минчев, 11. Кристиан Добрев, 33. Галин Иванов-к, 8. Емил Стоев
Треньор Златомир Загорчич
Ботев Пловдив: 13. Хидайет Ханкич, 3. Па Конате, 4. Виктор Генев-к, 6. Дилан Мертенс, 7. Мохамед Брахими, 10. Емануел Току, 11. Антоан Бароан, 18. Самюел Супрайен, 22 . Реда Рабей, 28. Елвис Ману, 44. Роберто Пунчец
Треньор Желко Копич