Нападателят на Португалия Кристиано Роналдо показа нерви при смяната си в мача с Южна Корея. "Мореплавателите" загубиха срещата с 1:2, но това не бе фатално за тях, тъй като вече се бяха класирали за следващата фаза. 37-годишният ветеран започна мача като титуляр, но бе заменен в 65-ата минута от Андре Силва. Тогава той бе уловен от камерите да казва: "Много бързате да ме извадите от игра". На пръв поглед изглеждаше, че думите му са отправени към резервната скамейка на Португалия, а междувременно Пепе отиде да го успокои.

След мача обаче селекционерът Фернадо Сантош замаза ситуацията, твърдейки, че думите на Роналдо са били отправени към корейски играч, който преди това го е обидил по някакъв начин.

Está aí a falta de respeito! Nunca acabem gente doente! Visualizadores de cmtv, vergonha e nojo apenas!#Ronaldo pic.twitter.com/UHtiFbviPd

— Seals311 (@Seals132) December 2, 2022

"Роналдо напусна терена ядосан, но това бе заради корейски футболист, който го бе обидил и се опитваше да го изкара извън терена. Той му отговори и това е напълно нормално", заяви Сантош.

Думите на наставника бяха подкрепени и от Пепе: "Чух какво корееца каза на английски и съм сигурен, че Роналдо му отговори "явно много бързаш да ме извадиш от игра".

Същото твърди и Рикардо Орта: "Мисля, че той напусна терена недоволен заради реакция от страна на корейски футболист. Това няма нищо общо с нашия отбор. Той вече няколко пъти каза и няма нужда да го повтаря, че е щастлив и е фокусиран върху Световното първенство".