Франция се изправя срещу Тунис в третия си мач от група “D” на Световното първенство в Катар. По същото време е и другият мач в групата между Австралия и Дания.

"Петлите" имат две победи и водят убедително в групата. Те спечелиха с 4:1 над Австралия и след това с 2:1 над Дания, при която с два гола се отчете Килиан Мбапе. Французите могат да бъдат изместени от първото място само от Австралия, но преди последните срещи изоставането на “кенгурата” в головата разлика е шест попадения.

Отборът на Жадел Кадри има една точка след първите си два мача. След нулево равенство с Дания и загуба с 0:1 от Австралия шансовете на тима да продължи в следващата фаза са минимални. Тунис има нужда само от победа и трябва да се надява австралийците да не спечелят. Ако срещата между Австралия и Дания завърши наравно и Тунис спечели, ще се гледа първо головата разлика между двата отбора.

Дидие Дешан е дал почивка на повечето си основни играчи. Той е направил девет промени в състава. Звездата Килиан Мбапе е на пейката. Стив Манданда получава шанс на вратата, а очакванията са, че Едуард Камавинга ще играе като ляв краен защитник. От мача с Дания в тима са само Орелиан Чуамени и Рафаел Варан.

🇫🇷 La compo des Bleus face à la Tunisie avec 9 CHANGEMENTS. https://t.co/tIOWhgq6nk pic.twitter.com/5bNsL3sSBU

— RMC Sport (@RMCsport) November 30, 2022

ТУНИС - ФРАНЦИЯ

ТУНИС: Дамен, Кехрида, Талби, Мериа, Маалул, Гандри, Ромдане, Лайдуни, Шири, Слимане, Хазри
ФРАНЦИЯ: Манданда, Дисаси, Варан, Конате, Камавинга, Фофана, Чуамени, Верети, Гендузи, Коман, Коло Муани

Снимки: Imago