Наставникът на Лудогорец Анте Шимунджа говори преди двата мача на разградчани срещу Левски. Първият е утре за първенство, а в неделя двата тима ще се изправят в двубой за купата на България.

“Не мислим за втори или трети мач. Винаги най-важният мач е следващият, този в четвъртък. Това няма да се промени. Очаквам да е труден двубой. Ще се изправим срещу много качествен противник и трябва да сме на ниво, да покажем амбиция, смелост и нашите най-добри качества.

Съгласен съм, че тази ситуация е по-специфична. В четири дни ще играем с един и същ противник. Фокусирани сме върху първия мач и когато анализираме Левски е много трудно да промениш нещо за два-три дни специално в анализа. Това, което очаквам от тях е да сменят формацията в една от срещите”, заяви Шимунджа, който е сигурен, че Лудогорец е добре подготвен за предстоящите битки.

“Имахме повече време да тренираме и да възстановим нашите играчи. Ще сме готови за двата мача с Левски. Нивото на тренировките и мотивацията е много високо. А какво е по-добре за нас, ще видим след края на мачовете.

За нас всички състезания, в които участваме, са много важни. В четвъртък е мач за шампионата, това е главна цел за сезона и в момента е най-важният мач”, допълни словенският специалист, който не отдава голяма значение на поражението от “сините” за купата през миналия сезон.

"Това си беше за миналия сезон. Винаги казвам на играчите, че това което се е случило вчера е история. Минало е и не можем да променим нищо. Имаме огромна мотивация, защото ще играем срещу един от най-големите клубове в България. Искаме да бъдем на най-високото ниво. Не смятам, че само в Лудогорец мислим за почивка. Това, което видях на тренировките - мотивацията и енергията, която показват футболистите, е на много високо ниво. Те показват, че са големи професионалисти и са много конкурентни. Нека минат двата мача и след това ще говорим какво предстои за тима. Дербитата носят много нова енергия, мотивация и не смятам, че ще бъде по-различно", завърши той.