Нидерландският гранд Фейенорд е бил у нас за играч на Лудогорец, пише "Тема Спорт". Представител на клуба от Ротердам е посетил двубоя на разградчани със Славия, спечелен от "орлите" с 2:1. Цел на неговата визита е бил Бърнард Текпетей. В средата на ноември в медиите в Ниската земя се появиха информации, че Фейенорд готви оферта за нидерландското крило.

По време на паузата за Световното първенство клубът от Ротердам зимува на върха в Ередивизи с 3 точки пред втория Аякс. Тимът имаше интерес към крилото още през лятото, но тогава до трансфер не се стигна. Такъв обаче може да има през януари. Основното разминаване, което би провалило сделката, е размерът на цената на играча. 

25-годишният Текпетей държи висока форма през цялата година. През есента ганаецът бе на терена в 16 шампионатни двубоя, в които реализира 8 гола и се отчете с 4 асистенции. Той игра и в сблъсъка за Суперкупата срещу Левски, спечелен след изпълнение на дузпи. В евротурнирите бе ползван от слвенския треньор Анте Шимунджа в общо 13 двубоя - 5 в Шампионската лига и 8 в Лига Европа. Той реализира при домакинската загуба с 1:2 от Динамо (Загреб) в ШЛ.

Според медиите в Гана пък Фейенорд дори се е консултирал с бившия си играч Елвис Ману за качествата на Текпетей. В момента Ману е част от Ботев (Пловдив). но бе и съотборник на Бърнард в Лудогорец.

От ротердамския гранд са гледали и изявите на вратаря на Славия Светослав Вуцов, но не са останали особено впечатлени.

Снимки: Sportal.bg