Селекционерът на Англия Гарет Саутгейт изтъкна, че решението му да смени позициите на Маркъс Рашфорд и Фил Фоудън на почивката на мача с Уелс е бил един от ключовите фактори за представянето на двамата най-силни футболисти на "трите лъва" в тази среща. Играчът на Сити започна отдясно, а звездата на Юнайтед - отляво, но след почивката двамата размениха позициите си и отбелязах и трите гола за англичаните.

"През първото полувреме наистина контролирахме мача, но не създадохме много чисти положения. Затова искахме да бъдем по-опасни във финалната третина и да играем на по-голяма скорост в атака. След като вкарахме два гола през второто полувреме, знаехме, че те вече са загубили вяра. Ние обаче запазихме дисциплина до самия края.

Страхотно е, че Рашфорд вкара два гола. Трябва да кажа, че той е впечатляващ на тренировките, откакто се завърна в отбора. Можеше да отбележи и хеттрик. Пряк свободният удар бе невероятен. На моменти през първото полувреме си мислех, че той и Фоудън са тихи. Решихме да разменим позициите им на крилата и така да могат да влизат навътре. Те реагираха много добре. Страхотно е, че и двамата вкараха голове.

Това бе голям мач, в който имаше допълнително напрежение, но ние бяхме спокойни и показахме качествата си", коментира Саутгейт след успеха в дербито с Уелс. 

Снимки: Imago