Иран и САЩ излизат в директен сблъсък за класиране за следващата фаза на Световното първенство в Катар. Двата тима заемат съответно второ и трето място в група “B” с три и две точки и евентуална победа може да изправи триумфиралия на 1/8-финалите на Мондиал 2022. Срещата, естествено, е и натоварена с много напрежение извън терена, тъй като двете страни са в обтегнати политически отношения в последните десетилетия. 

Играчите на Карлош Кейрос започнаха трудно турнира със сериозна загуба от Англия, но впоследствие се вдигнаха и спечелиха с два късни гола срещу Уелс. Днес португалецът залага на схема с четирима бранители и трима халфа, които ще трябва да внесат повече сигурност, а напред ще се разчита на Али Голизадех, Сардар Азмун, който имаше проблеми, но все пак е на линия за двубоя, и Мехди Тареми, които да донесат попадения. 

The youngest starting XI at #Qatar2022 thus far. 🇺🇸

Full Lineup Notes » https://t.co/QTnkPEKnw2 #USMNT x @Visa pic.twitter.com/TaaG7eI52N

— U.S. Men's National Soccer Team (@USMNT) November 29, 2022

От другата страна Грег Берхалтер залага на огледална постройка за американците, но в центъра на нападението се завръща Джош Сарджънт, който започна първата среща, но остана на скамейката за втората. Той ще бъде подкрепян от Тимъти Уеа и голямата звезда на тима Кристиан Пулишич в предни позиции.

27

Снимки: Gettyimages