Уелс и Англия излизат един срещу друг на „Ахмад бин Али“ в британското дерби от третия кръг на битката в група „В“ на Световното първенство. „Трите лъва“ са лидер в групата и при успех ще си гарантират първото място, а дори равенството ще има осигури участие на елиминациите. „Драконите“ пък имат само една точка до момента и за да продължат на 1/8-финалите, трябва да победят Англия и да се надяват на реми в срещата между Иран и САЩ. Ако в този сблъсък обаче има победител, то тогава Уелс ще има нужда от успех с разлика от четири или повече гола, за да измести британския си съперник. Победителят в групата ще срещне на 1/8-финалите отбора на Сенегал, който завърши на втората позиция в група "А". Финиширалият на втората позиция в група "В" пък ще спори с Нидерландия за място на 1/4-финалите.

Гарет Саутгейт, който заложи на идентичен стартов състав в първите два мача на Англия, този път е предприел четири промени. Кайл Уокър, Джордан Хендерсън, Фил Фоудън и Маркъс Рашфорд стартират срещу Уелс. Киърън Трипиър, Мейсън Маунт, Рахийм Стърлинг и Букайо Сака им отсъпват местата си.

Your #ThreeLions team news is in! 📋 pic.twitter.com/CdisdXcSTv

— England (@England) November 29, 2022

Роб Пейдж се отказва от формацията с трима централни бранители, която използва в първите два мача. Селекционерът на "драконите" е предприел общо три промени в сравнение със сблъсъка с Иран. Дани Уорд очаквано започва на мястото на наказания Уейн Хенеси, Джо Алън измесва Хари Уилсън, а Даниел Джеймс стартира за сметка на Конър Робъртс.

🏴󠁧󠁢󠁷󠁬󠁳󠁿🏴󠁧󠁢󠁥󠁮󠁧󠁿 | #FIFAWorldCup

The Cymru XI to play Lloegr.

Give 'em some Welsh Siwgr!#ArBenYByd | #TogetherStronger pic.twitter.com/boQVdUBzME

— Wales 🏴󠁧󠁢󠁷󠁬󠁳󠁿 (@Cymru) November 29, 2022

Уелс: Уорд, Уилямс, Родон, Мефам, Дейвис, Алън, Ампаду, Рамзи, Бейл, Муур, Джеймс

Англия: Пикфорд, Уокър, Стоунс, Магуайър, Шоу, Хендерсън, Райс, Белингам, Фоудън, Кейн, Рашфорд