Отборите на Нидерландия и Катар се изправят един срещу друг в последния си мач от група А на Мондиал 2022. Двубоят ще се изиграе на „Ал Байт“ с начален час 17:00.

Нидерландците са лидери в групата, като имат 4 точки и голова разлика 3:1. Еквадор обаче разполагат не само със същия актив, но и с идентични вкарани и допуснати попадения. Това означава, че днес „лалетата“ най-вероятно ще трябва да спечелят мача си, ако искат да завършат на първото място в групата и може би да се паднат с по-лесен съперник на осминафиналите. Ако еквадорците също победят, то успехът на състава на Луис ван Гаал ще трябва да е по-убедителният. В предишните си два мача от турнира „оранжевите“ спечелиха с 2:0 срещу Сенегал, а след това направиха реми 1:1 с Еквадор.

От друга страна, домакините на турнира от Катар вече нямат никакви шансове да се класират за елиминационната фаза, което поне на хартия улеснява задачата на техния опонент. Арабите загубиха мача си на откриването на Световното първенство с 0:2 от Еквадор, а след това допуснаха и поражение с 1:3 от Сенегал. Така те станаха първият домакин на Мондиал, който си гарантира отпадането още след втория си мач в него. Ако не искат да станат и единственият домакин, който приключва участието си в първенството с три загуби, то днес катарците ще трябва да покажат много по-добра игра от показаната в предишните си две срещи.