Отборите на Бразилия и Швейцария се изправят един срещу друг във втория си мач от група G на Световното първенство в Катар. 

Двата тима стартираха успешно надпреварата и записаха победи в първите си срещи. Селесао се наложи с 2:0 над Сърбия, като герой за тима бе Ричарлисон, вкарвайки и двете попадения. Европейските от своя страна взеха успех с 1:0 над Камерун с гол на Брийл Емболо.

Бразилия няма да може да използва голямата си звезда Неймар, който има проблем с глезена от мача със западните ни съседи. Вместо него в състава влиза Фред. Освен тази промяна има още една разлика от титулярите, които започнаха при победата над Сърбия. Вместо Данило на десния бек ще действа Едер Милитао. На вратата застава Алисон, а пред него в защита Алекс Сандро, Маркиньос, Тиаго Силва и Милитао. В халфовата линия ще са Каземиро, Фред и Лукас Пакета. В предни позиции пък ще е Ричарлисон, подпомаган по крилата от Рафиня и Винисиус Жуниор.

Швейцарците пък правят една промяна в състава си в сравнение с победата над Камерун. Джердан Шакири не започва срещата, а на негово място стартира Фабиен Ридер.