Испания и Германия играят при резултат 0:0 във втори мач от група "Е" на Световното първенство в Катар. Срещата е на стадион "Ал Байт". Другите два отбора в групата са Япония и Коста Рика.

След загубата от Япония на старта отборът на Ханзи Флик е в много трудна ситуация. Бундестимът не игра толкова слабо срещу азиатците, но допусна обрат и падна с 1:2. Отборът на Луис Енрике започна вихрено турнира, като направи голово шоу срещу Коста Рика и спечели със 7:0.

Испания е един от най-неудобните съперници за германците в исторически план. Германците нямат успех над “Ла Фурия” от 34 години. Последната среща между двата отбора през 2020 г. в Лигата на нациите и испанците спечелиха с разгромното 6:0. Някои от най-болезнените загуби през последните години са именно от Испания - на финала на Евро 2008 г. и на полуфиналите на Мондиала в Южна Африка.

🚨El once de la selección española para enfrentarse a Alemania.

Luis Enrique repite 10 de los 11 ante Costa Rica. Entra Carvajal por Azpilicueta.

Rodri se mantiene como central. pic.twitter.com/gI11umpxls

— Guillem Borràs Pérez (@Guillembp01) November 27, 2022

Луис Енрике е направил само една промяна от първия мач. Дани Карвахал е титуляр за сметка на Сесар Аспиликуета. В средата на терена е тройката на Барса в лицето на Бускетс, Педри и Гави, а напред са Дани Олмо, Феран Торес и Марко Асенсио.

В състава на Ханзи Флик има две промени. В защита Тимо Керер заменя Нико Шлотербек, а халфовата линия е подсилена от Леон Горетцка. Формацията на Бундестима изглежда малко по-дефанзивна, тъй като Кай Хавертц е оставен на пейката. В предни позиции ще действа Томас Мюлер, подпомаган от Серж Гнабри и Джамал Мусиала.

🇪🇸🇩🇪 Unsere Start-1️⃣1️⃣!#ESPGER #GER #WM2022 pic.twitter.com/rKEcqgG4oc

— DFB-Team (@DFB_Team) November 27, 2022

ИСПАНИЯ - ГЕРМАНИЯ

ИСПАНИЯ: Симон, Алба, Лапорт, Родри, Карвахал, Бускетс, Педри, Гави, Олмо, Феран Торес, Асенсио
ГЕРМАНИЯ: Нойер, Раум, Рюдигер, Керер, Зюле, Кимих, Горетцка, Гюндоган, Мусиала, Гнабри, Мюлер

Снимки: Imago