Интер Маями е съвсем близо до това да привлече Лионел Меси, съобщава изненадвашо вестник “Таймс”. Американският тим, чийто собственик е Дейвид Бекъм, е на път да осъществи сензационнната сделка и да направи аржентинската звезда най-добре платеният играч в историята на спорта в САЩ. Очакванията са Меси да подпише с Маями като свободен агент и да получава заплата от около 1,5 милиона евро на седмица. 

Аржентинецът, който в момента е капитан на “албиселесте на Световното в Катар, има къща в Маями и често прекарва своите почивки в нея, което също е наклонило везните в полза на подобен трансфер. Най-вероятно сделката ще бъде оформена официално през следващото лято, когато Меси ще бъде свободен агент, тъй като договорът му с ПСЖ е само до края на сезона. 

🔺EXCLUSIVE: Inter Miami are close to signing Lionel Messi. The deal will make the 35-year-old the highest paid player in the history of the MLShttps://t.co/g2vmg4xzSV

— Times Sport (@TimesSport) November 27, 2022

Това е сериозен удар по амбициите на парижани и Барселона, като и двата отбора се надяваха той да носи фланелката на някой от двата тима поне още един сезон.

Снимки: Imago