Отборът на Япония, който поднесе една от двете големи изненади на Мондиал 2022 до момента, след като победи Германия, излиза срещу Коста Рика в двубой, който е от огромно значение за крайното класиране в група „Е“. Самураите ще направят голяма крачка към класиране на 1/8-финалите с евентуален втори пореден успех, като същевременно ще увеличат до максимум напрежението върху отбора на Германия, който ще е задължен да победи Испания тази вечер, за да остане в битката за класиране в следващата фаза.

След тежкия разгром с 0:7 от Испания отборът на Коста Рика бе определен като един от най-слабите на Световното първенство в Катар. Сега тимът на Луис Фернандо Суарес ще се опита да разруши този имидж и да се представи в далече по-добра светлина.

Хаджиме Мориясу е направил пет промени в сравнение с мача с Германия. Ямане, Морита, Доан, Сома и Уеда започват на местата на Сакай, Танака, Ито, Кубо и Маеда.

Две са корекциите в 11-те на Коста Рика. Херсон Торес стартира за сметка на Джевисън Бенет, а Кендъл Уотсън заменя Карлос Мартинес.

#SAMURAIBLUE
LINE-UP📝#権田修一(GK)#山根視来#板倉滉#長友佑都#遠藤航#堂安律#守田英正#鎌田大地#上田綺世#吉田麻也(C)#相馬勇紀

🏆FIFA #ワールドカップ 第2節
🆚コスタリカ🇨🇷
⌚️19:00KO(🇯🇵)
📺#テレビ朝日/#ABEMA
🔗https://t.co/qYizrz8qDC#jfa #daihyo #サッカー日本代表 pic.twitter.com/Fg9OyNglCq

— サッカー日本代表 🇯🇵 【11.17(木)】vs 🇨🇦【11.23(水)】vs 🇩🇪 (@jfa_samuraiblue) November 27, 2022

Япония: Гонда, Ямане, Итакура, Йошида, Нагатомо, Ендо, Морита, Доан, Камада, Сома, Уеда

Коста Рика: Навас, Уотсън, Калво, Дуарте, Овиедо, Техеда, Борхес, Фулър, Торес, Кембъл, Контрерас