Канадският тенисист Феликс Оже-Алиасим иска да завърши „специалната година“, водейки страната си до триумф в отборния турнир по тенис за купа „Дейвис“, съобщава агенция ДПА. Канада спечели срещу Италия с 2:1 победи и днес ще се изправи срещу Австралия във финала на неофициално световно отборно първенство по тенис за мъже, което се провежда в Малага (Испания).

Канада бе финалист през 2019 година, но не е печелила състезанието до момента, докато австралийците са 28-кратни шампиони. През настоящата година Оже-Алиасим спечели първите си четири титли на сингъл от АТП веригата и се изкачи до номер 6 в световната ранглиста при мъжете.

„Беше специално пътуване, специална година. Мисля, че имаме най-пълноценния отбор в историята на канадския тенис. Чувстваме, че заслужаваме да бъдем в настоящата позиция“, коментира 22-годишният тенисист.

„И преди съм го казвам много пъти, че това е една от целите ни. Мисля, че всички момчета много искат да спечелим. Гордея се с усилията, които положи всеки един от отбора. Готови сме да дадем всичко от себе си“, добави Феликс Оже-Алиасим.

Гледай тенис на MAX с най-вълнуващите двубои от ATP Masters 1000, ATP 500 и ATP 250, ATP Finals и Next Gen, на живо, само в ефира на MAX Sport.