Отборите на Хърватия и Канада днес се изправят един срещу друг на “Халифа Интернешънъл” във втория си двубой от група F на Световното първенство в Катар, който е с начален час 18:00.

Финалистът от Мондиал 2018 Хърватия започна разочароващо настоящия турнир. Тимът беше считан за изявен фаворит срещу Мароко, но въпреки това стигна само до нулево реми, и то без да демонстрира високо ниво на игра. Сега “ватрените” ще се изправят срещу аутсайдера в групата Канада. Те нямат право на втора грешна стъпка, ако искат да продължат към елиминациите, тъй като в третия мач ги очаква големият фаворит измежду четирите отбора Белгия. Атакуващите играчи Андрей Крамарич, Никола Влашич и Иван Перишич ще се опитат да се реваншират за неубедителната игра в първия мач, като от голямата звезда Лука Модрич също се очаква повече.

#Croatia's second group stage encounters at the #FIFAWorldCup

✅ 1998 🆚 Japan (1:0)
✅ 2002 🆚 Italy (2:1)
🤝 2006 🆚 Japan (0:0)
✅ 2014 🆚 Cameroon (4:0)
✅ 2018 🆚 Argentina (3:0)

❓ 2022 🆚 Canada 🤞#Qatar2022 #Vatreni pic.twitter.com/BWY6OjOald

— HNS (@HNS_CFF) November 25, 2022

От друга страна, Канада приятно изненада мнозина фенове и специалисти с представянето си срещу Белгия. “Кленовите листа”, за които това е първо Световно първенство от 1986-а насам, бяха смятани за тотален аутсайдер срещу “червените дяволи” и загубиха с 0:1, но оставиха впечатлението, че това е станало незаслужено. Те имаха много повече положения в сравнение със своя съперник, а също така тяхната звезда Антъни Дейвис пропусна дузпа в началото на мача. Играчът на Байерн (Мюнхен) със сигурност ще се постарае този път да изведе съотборниците си до изненадваща победа, с която отборът да запази шансове за класиране за елиминациите.

“F Croatia”

John Herdman on what he told his players after Canada’s 1-0 loss to Belgium. pic.twitter.com/1HsVdEzz7Z

— TSN (@TSN_Sports) November 24, 2022