Тони Дечев беше раздвоен след победата над Балкан в гостуването на Ямбол с 81:55 от седмия кръг на НБЛ. Наставникът на тима от Ботевград похвали играчите си, но и не спести критиките си за слабото начало на срещата: "Много слабо първо полувреме на нашия отбор. Смятам, че не бяхме изненадани от това, че отборът на Ямбол игра зона, а по-скоро от това, че имахме достатъчно възможности да нападаме коша, а не намерихме най-верния начин. Много ниска резултатност в първите две части, не че в третата беше по-добре, но поне не допускахме грешки и заиграхме малко по-здраво в защита.

“Ние се готвихме за много труден, за агресивен мач от страна на домакините, но явно те бяха предприели друга тактика и това малко ни изненада. Като цяло доминацията ни под коша беше добра, спечелихме борбата, накарахме ги втората половина да допуснат повече грешки", каза още Дечев.

Победата за “зелените” беше четвърта от началото на сезона и отборът вече заема трето място в класирането на НБЛ.

Гледай баскетбол на MAX с най-вълнуващите двубои от Евролига, Еврокупа и Национална баскетболна лига на България, на живо, само в ефира на MAX Sport.