Волейболистките на Славия победиха като домакини Марица 2022 (Пловдив) с 3:0 (25:16, 25:16, 25:7) в мач от 5-ия кръг на женската „Демакс" лига, който се игра този следобед в зала „Панайот Пондалов“. Първи съдия на срещата беше Георги Кадев, а втори бе журналистът от Sportal.bg Евгени Въков.

Така „белите“ записаха 3-а победа в шампионата, като с 2 загуби и 10 точки заемат 4-о място във временното класиране. Марица 2022, който е вторият състав на шампиона Марица, допусна 5-а поредна загуба, като с една единствена спечелена точка е 7-и в подреждането. В следващия кръг Славия ще играе с ЦСКА, а Марица 2022 гостува на Казанлък. И двете срещи са в петък (2 декември).

Домакините от Славия нямаха проблеми и бяха категорични срещу пловдивчанки. В първите два гейма "белите" взимаха ранен аванс и го поддържаха докрай. В третата част те буквално отказаха съперничките си като спечелиха с повече от разгромното 25:7.

Гледай волейбол на MAX с най-вълнуващите двубои от Шампионската лига за мъже и жени и Световното клубно първенство за жени, на живо, само в ефира на MAX Sport.