Рилски спортист се изкачи на първо място във временното класиране на НБЛ, измествайки от там Спартак Плевен, след като разгорми с 95:60 (33:11, 22:17, 23:13, 17:19) Академик Пловдив като домакин в мач от седмия кръг на баскетболния елит. Победата е седма поредна за тима от Самоков, а пловдивчани са с баланс 1-5.

Мачът в Самоков на практика се реши още след първите 10 минути, в които баскетболистите на Людмил Хаджисотиров тотално доминираха над съперника и си осигуриха комфортна преднина от 22 точки. Втората  част изглеждаше по-равностойна, но въпреки това Рилецо добави още 5 точки към аванса си. След паузата домакините увеличиха темпото и преди заключителната четвърт вече бяха напред с 37 точки, които се оказаха прекалено голям пасив за Академик Пловдив, за да се върне тимът в мача.

Димаджио Уигинс вкара 14 точки за Рилски спортист, Чавдар Костов наниза 11, с 10 се разписа Еван Бати, а Александър Янев и Крис Минков добавиха по 9 точки.

За Академик Пловдив Томислав Минков завърши с дабъл-дабъл - 15 точки и 11 борби, а Тони Гуджино реализира 14 точки. 

Гледай баскетбол на MAX с най-вълнуващите двубои от Евролига, Еврокупа и Национална баскетболна лига на България, на живо, само в ефира на MAX Sport.