Франция се изправя срещу Дания във втория си мач от група “D” на Световното първенство в Катар. “Петлите” могат да си осигурят първото място в групата при евентуален успех, след като по-рано днес Австралия победи Тунис с 1:0.

Отборът на Дидие Дешан стартира турнира с убедителна игра и победа с 4:1 срещу Австралия, въпреки че се оказа догонващ в мача. Успехът накара французите да забравят проблемите с контузиите, които съпътстват тима. “Петлите” обаче загубиха още един играч, след като Люка Ернандес скъса коленни връзки. Датчаните започнаха с нулево равенство с Тунис. Тимът на Каспер Хюмланд записа две победи над Франция последните месеци в срещи от Лигата на нациите, но наставникът предупреди, че сега нещата ще изглеждат различно.

Дидие Дешан е направил две промени от мача с Австралия. Тео Ернандес заменя брат си Люка Ернандес като ляв краен бранител. В центъра на отбраната Рафаел Варан е титуляр, след като е напълно възстановен. Играчът на Манчестър Юнайтед заменя Ибрахима Конате. Хюмланд изненадващо е оставил капитана Симон Кяер на резервната скамейка. На негово място в центъра на защитата ще играе Викор Нелсон. Той е променил и нападението, като Долберг и Сков Олсен са оставени на пейката за сметка на Корнелиус и Дамсгаард.

❗️Jules Koundé & Ousmane Dembélé start for France against Denmark. 🇫🇷🏆 pic.twitter.com/oSWO43nsOJ

— 𝚄𝙶𝙾𝙲𝙷𝚄𝙺𝚆𝚄⚡️ (@UgoOsinobi) November 26, 2022

ФРАНЦИЯ - ДАНИЯ

ФРАНЦИЯ: Лорис, Тео Ернандес, Упамекано, Варан, Кунде, Чуамени, Рабио, Гризман, Дембеле, Мбапе, Жиру
ДАНИЯ: Шмайхел, А. Кристенсен, Нелсон, Андерсен, Меле, Р. Кристенсен, Хьойберг, Ериксен, Линдстрьом, Корнелиус, Дамсгаард

Снимки: Imago