Страши треньорът на ЦСКА - София Саша Илич разкритикува остро своите футболисти за начина, по който играха срещу Гигант (Съединение) за Купата. "Червените" бяха на косъм от това да запишат много срамна страница в историята си, отпадайки от третодивизионен отбор.

Все пак, след дузпи, столичният тим се класира за осминафиналите, а сръбският специалист определи този двубой като срамен както за клуба, така и за него и играчите.

"Днес атмосферата бе отлична, имаше много публика на стадиона. Мога да похваля отбора на Гигант, който даде 100% от възможностите си. Имахме късмет при дузпите, това е една лотария.

Разочарован съм от отношението ни към мача и от начина, по който се представихме през първото полувреме, а и през целия мач. Аз не съм подценил този мач, що се отнася до играчите - с оглед на показаното, най-вероятно те са го направили, въпреки че в дните преди този двубой казахме, че нямаме достатъчно качества, за да взимаме лесно мачовете си. 

21

Не искам да влизам в детайли за мача. Играхме срещу отбор от Трета лига, който не отговаряше на нашата физическа подготовка, но нещата им се получиха. Ако бяхме влезли в мача по начина, по който бяхме говорили, изобщо нямаше да става въпрос за това нещо. 

И двата им червени картона бяха правилно показани, така че не би трябвало да имат претенции за тях. Единственото хубаво от днешния мач е, че видяхме, че не можем да си взимаме лесно срещите, освен ако не даваме повече от 100 процента от възможностите си. 

За мен този мач е срамен, не само за клуба, но и за самите играчи. Мога да кажа, че четирите промени, които направих на почивката, не бяха, защото това бяха най-слабите на терена. Катастрофално беше представянето ни в днешната среща, но имахме късмет.

Туфегджич има проблем. Получи контузия в ситуацията, в която играчът на Гигант получи втори жълт картон и затова реших да го заменя. 

Нищо хубаво няма да кажа в съблекалнята. Ще се съберем след няколко дни, предстои ни още един двубой. Единственото хубаво от тази среща е, че разбрахме, че такива мачове не можем да ги взимаме по лек начин", каза Илич след срещата с Гигант.