Отборът на Аржентина, който бе считан за един от големите фаворити за трофея преди началото на Мондиал 2022, ще трябва да се преобрази и да търси задължителна победа срещу Мексико във втория си двубой от група C, за да не изпадне в ситуацията да си тръгне рано-рано от Катар.

Лео Меси и компания разочароваха тотално срещу Саудитска Арабия и прекъснаха серията си от 36 поредни мача без загуба. Двубоят започна на пръв поглед добре за южномариканците, след като Лионел Меси откри резултата още в 10-ата минута. Последваха три отменени гола на “гаучосите” заради засади. Така се стигна до началото на втората част, когато в рамките на шест минути саудитците направиха пълен обрат. До края аржентинците нямаха никаква идея как да променят негативния развой. Този резултат увеличи още повече напрежението върху играчите на Скалони, които и без това бяха натоварени с големи очаквания предвид факта, че Аржентина не е триумфирала със световната титла от 1986 година, а спечеленият трофей от Копа Америка даде надежда, че това дълго чакане може да приключи в Катар.

Аржентина няма загуба в последните си десет мача срещу срещу отбора на Мексико, чийто последен триумф срещу този съперник датира от 2004 година.

Мексиканците, които са водени от бившия селекционер на Аржентина Тата Мартино, взеха точка от първия си мач, който бе срещу Полша. "Ацтеките" бяха по-активният отбор, но от друга страна могат да са доволни от това реми, тъй като през второто полувреме "Дружина полска" получи дузпа. Гийермо Очоа обаче спаси удара от бялата точка на Роберт Левандовски. Всъщност този резултат бе и най-голямото облекчение за Аржентина след провала срещу Саудитска Арабия.

Мексико се класира на осмо поредно Световно първенство, като на всяко от последните си седем участия отборът отпадаше на 1/8-финалите.