Отборите на Славия и Лудогорец излизат един срещу друг в предпоследния мач от efbet Лига за календарната година. Двубоят е един от отложените на “орлите” покрай европейското им участие през лятото. Мачът от петия кръг на шампионата по програма трябваше да се играе в началото на август, но в крайна сметка ще се проведе днес. След няколко дни пък Лудогорец ще изиграе и последния си отложен двубой - домакинството на Левски от шестия кръг, с което ще се сложи край на родния шампионат за 2022 година.

Към момента Славия заема пето място в класирането с актив от 32 точки. При победа днес обаче “белите” могат да се изкачат една позиция по-нагоре, където в момента е Локомотив (Пловдив) с 33.

Лудогорец от своя страна към момента е с 39 точки на втора позиция - на пет от лидера ЦСКА - София, който обаче е с два мача повече. Ако не успее да вземе победа тимът от Разград със сигурност няма да зимува на първо място в класирането за първи път от доста години насам.

През миналия сезон двата тима се изправиха един срещу друг на три пъти. Славия взе победа с 1:0 през есента, а Лудогорец взе реванш с 3:1 през пролетта. В първата шестица тимовете отново се срещнаха, като “орлите” отново спечелиха - 4:1.

Вероятни състави:

СЛАВИЯ (4-1-4-1): С. Вуцов; Попадийн, Виячки, Керчев, Соарес; Нгуена; К. Добрев, Г. Иванов, Тасевски, Тасев; Е. Стоев
Старши треньор: З. Загорчич

ЛУДОГОРЕЦ (4-2-3-1): Падт; Фон Витри, Пластун, Вердон, Недялков; Нареси, Пьотровски; Десподов, Каули, Текпетей; Тисера
Старши треньор: А. Шимунджа

СЪДИЯ: Драгомир Драганов
СТАДИОН: "Александър Шаламанов"
НАЧАЛО: 15:00 часа