Нападателят на Атлетико Мадрид Жоао Феликс е категоричен в желанието си да напусне “дюшекчиите”. Той се надява да се представи силно на Световното първенство и да привлече интереса на евентуални купувачи. Сред заинтересованите клубове са Байерн (Мюнхен), Пари Сен Жермен, Манчестър Юнайтед и Челси. 

Феликс беше привлечен в Атлетико през 2019 година, когато мадридският гранд плати на Бенфика рекордните в историята си 127 млн. евро. До момента той има общо 129 мача и 33 гола, но постоянно е преследван от контузии, а дори когато е здрав, Диего Симеоне нерядко го оставя на пейката. 

Португалецът вече е помолил агента си Жорже Мендеш да започне да му търси нов отбор. Той разчита да напусне Атлетико още през зимния трансферен прозорец. 

В същото време Симеоне похвали нападателя за изявите му в първия мач на Португалия на Мондиал 2022 - победата с 3:2 над Гана. Феликс отбеляза един от головете за “мореплавателите”. 

“Внимателно наблюдавах играта му. За него това е перфектният турнир, в който хората се влюбват във футболисти като него. Жоао изпълнява задачите си и имаше участие и в трите гола на португалците”, коментира Симеоне.

Снимки: Gettyimages