Голямата звезда на Бразилия Неймар се обърна към феновете си в социалните мрежи след контузията, която получи срещу Сърбия в първия мач на „селесао“ на Мондиал 2022 в Катар. Нападателят сподели, че е много разочарован от случилото се, но ще направи всичко възможно да се завърне и да помогне на страната си. 

„Гордостта и любовта, която изпитвам, че нося този фланелка, нямат обяснение. Дори Бог да ми беше дал възможност да избера държава, в която да се родя, щях да избера Бразилия. Нищо в живота ми не беше даденост или постигнато лесно. Винаги трябваше да преследвам мечтите и целите си. Никога не желая зло на никого, но помагам на нуждаещите се”, написа Неймар. 

View this post on Instagram

A post shared by NJ 🇧🇷 (@neymarjr)

“Днешният ден се превърна в един от най-трудните моменти в кариерата ми... и отново на световно имам контузия. Да, ще боли, но съм сигурен, че ще имам шанса да се върна, защото ще направя всичко възможно да помогна на страната си, на съотборниците си и на себе си. Врагът да ме събори така за дълго време? Никога! Аз съм дете на Бога на невъзможното и вярвата ми е безкрайна”, добави още бразилецът. 

От лекарския щаб на петкратните световни шампиони потвърдиха, че Неймар ще пропусне оставащите два мача на отбора в груповата фаза, но трябва да е на линия за осминафиналите.

Снимки: Gettyimages