След като Англия стартира ударно участието си на Мондиал 2022, побеждавайки Иран с 6:2, тази вечер „трите лъва“ излизат на „Ал Баит“ срещу САЩ във втория си двубой в Катар. Втори пореден успех ще приближи значително селекцията на Гарет Саутгейт към първото място в група „В“. Американците взеха точка в двубоя с Уелс и днес ще се опитат да направят поне същото срещу големия фаворит в групата. По-рано днес Иран победи "драконите" в другата среща от групата.

Днес Англия ще се опита за четвърти път да спечели първите си два мача на световни първенства. „Трите лъва“ бяха крайни победители в осем от последните си 11 мача срещу САЩ във всички турнири, като отбелязаха 39 гола в тези срещи.

Гарет Саутгейт залага на абсолютно същия състав, както и в срещата с Иран. Това означава, че Хари Кейн и Хари Магуайър, които имаха известни здравословни проблеми след първия двубой, са достатъчно добре, за да започнат. Схемата отново е 4-1-2-3.

Settling in our surroundings 👊#threelions pic.twitter.com/PetjeqgEgb

— England (@England) November 25, 2022

В състава на САЩ има една изненадваща промяна - Джош Сарджънт е на пейката, а вместо него в атака на "янките" започва нападателят на Анталияспор Хаджи Райт.

Англия: Пикфорд, Трипиър, Стоунс, Магуайър, Шоу, Райс, Белингам, Маунт, Сака, Кейн, Стърлинг

САЩ: Търнър, Дест, Цимерман, Риъм, Робинсън, Маккени, Адамс, Муса, Уеа, Райт, Пулишич