Капитанът на националния отбор Кирил Десподов получи наградата за най-добър футболист в родния футбол за септември. Звездата на Лудогорец си пожела да играе на европейски първенство с държавния тим, а освен това да стигне до групите на Шампионската лига с "орлите".

"Тези награди ми дават по-голяма мотивация да се развивам. Без отбора - националния и Лудогорец, тези награди няма как да ги печелим, футболът е колективен спорт - искам да благодаря на моите съотборници и треньори в националния отбор и Лудогорец, защото без тях нямаше да спечеля тези награди. И трите мача, които предстоят, са важни, няма да има лесен мач - и Славия, и Левски са добри отбори, с добри футболисти. Трябва да влезем концентрирани, сигурен съм, че момчетата знаят, че ни чакат тежки мачове и ако не влезем концентрирани, това ще ни изиграе лоша шега. 

Младен Кръстаич определено наложи по-различен стил, сменихме схемата на игра, вика млади момчета, държи много на дисциплината на терена, както и извън него. Държи да се придържаме към тактическия план за всеки конкретен мач, започват нещата да се оправят лека-полека, но има още много работа. Той също ни казва, че още нищо не сме направили. Въпросът е какво ще направим през март в квалификациите, в мачовете за точки е важно какво ще направиш - това не са контролни срещи, там се играе на всяка цена. Мисля, че е грешка хората да повтарят "преди, преди, преди", защото няма как да се върне това преди. Доста неща са се променили, трябва да върнем хората с добра игра и с победи. 

Има доста негативизъм у българина, лека-полека започваме да сглобяваме, но пъзелът е много голям. Това не може да стане с магическа пръчка, трябва време. Трябва да продължават да дават шанс на младите играчи, нещата в играта започват да се подобряват. С националния отбор се надявам да играем най-малкото на европейско първенство, лично на мен ми е мечта, надявам се на всички в отбора да е мечта това - минимум на европейско първенство. С Лудогорец, казвал съм го и преди, играе ми се Шампионска лига. Това обаче не зависи само от мен. И най-важното е да си здрав, да няма контузии", заяви Кирил Десподов в Пресклуб "България".