Нападателят на националния отбор на Белгия по футбол Ромелу Лукаку, който контузи лявото си бедро преди Световното първенство, направи първа тренировка с тима в петък, съобщи агенция "Франс прес". Все още обаче не се знае кога таранът може да влезе в игра. 

29-годишният Лукаку се присъедини към заниманието на отбора още в четвъртък след успеха над Канада (1:0), но селекционерът Роберто Мартинес предупреди, че трябва да се действа внимателно, за да се види как ще реагира бедрото му. При повече от 30 градуса температура в петък на базата на Белгия в "Салва Бийч", на около стотина километра югозападно от Доха, Ромелу Лукаку тича с отбора, а след това се включи и в заниманията с топка. Неговото присъствие в мача с Мароко в неделя от 15:00 часа остава твърде съмнително, като от логера на Белгия предупредиха, че е по-реално да бъде готов за последния мач от групите срещу Хърватия на 1-ви декември. 

"Ако е готов, ще бъде в групата - титуляр или на пейката. Решението ще вземем вечерта преди мача. Има две неща, които трябва да обсъдим. Но решението ще бъде чисто чедицинско на първо място. Зависи и от неговото усещане", обясни треньорът Мартинес. "Съперниците изпътват страх от него и това ни дава допълнителни възможности", коментира Кевин Де Бройне завръщането в игра на Лукаку.

Снимки: Imago