Лудогорец бе домакин на престижен международен семинар с участието на Интер, Шахтьор Донецк, Валеренга, Екселсиор, Гент и Макаби Нетаня. В периода 22 -24 ноември клубът посрещна представители на споменатите футболни клубове, които са членове на EFDN (European Football for Development Network), съобщава сайтът на “орлите”.

По време на семинара гостите се запознаха с добрите практики на Лудогорец в работата с младите таланти и развиването на техните спортни и житейски умения чрез футбола, се допълва още в материала. Демонстрирани бяха тренировки по ментална аритметика, които единадесеткратните шампиони периодично провеждат във футболната си академия, психологически упражнения за развиване на социални умения, както и чисто спортно-технически занимания за изграждане на работа в екип, увереност и уважение към противника.

Всички участници останаха впечатлени от условията, които Лудогорец предоставя на спортистите и екипа в тренировъчните центрове, както и на феновете на стадион “Хювефарма Арена“.