Френският Метц следи ситуацията около един от най-важните играчи на ЦСКА - София - Тибо Вион. Неговият договор с "червените" изтича през лятото и към днешна дата все още не е подновен. 28-годишният футболист е от огромна важност за треньора Саша Илич, защото Вион е футболистът с най-много мачове за ЦСКА - София от началото на сезона - 18, а още по-впечатляващото е, че той има 6 асистенции, като по този показател е номер 1 на "Българска армия". Вион е човекът, който изпълнява статичните положения в ЦСКА - София.

Французинът е юноша на Метц, където между 1985 и 1987 година игра Пламен Марков. Тибо Вион прекарва цели 9 години в школата на клуба. След това обаче отива в академията на Порто, като играе известно време за втория отбор на португалския гранд. Прави дебюта си в мъжкия футбол именно за Метц през 2014 година, като остава на стадион "Сен Симфориен" до 2017 г. Бил е отдаван под наем в белгийския Серен.

След 3 години в Ниор, Вион пристига в ЦСКА - София през 2020 г. Любопитното е, че световният шампион с Франция за юноши дълго време не можеше да намери своето място в състава на "червените". Той дойде като десен бек, но през миналия сезон бе преквалифициран като вътрешен халф. От там играта му потръгна и Вион се превърна в неизменна част от състава на ЦСКА - София.

Понастоящем Метц е на 8 място във френската Лига 2 на 7 точки от 2-рата позиция, която дава право на промоция в елита. Треньор е известният румънски специалист Ласло Бьолони.

"Мач Телеграф"

Снимки: Sportal.bg