Уелс и Иран излизат във втория мач от група “В” на Световното първенство в Катар. Срещата е от 12 часа на стадион “Ахмад Бин Али”.

Британците спечелиха точка в първия си мач на Мондиал от 1958 г., след като завършиха 1:1 срещу САЩ. Гарет Бейл се превърна в техен спасител. Капитанът на тима изравни от дузпа малко преди края. Уелс бе надигран през първото полувреме, но показа по-добра игра след почивката. Иран пък бе разбит с 2:6 от Англия на старта.

За втория мач в Катар Робърт Пейдж ще може да разчита на Джо Алън, който е възстановен от контузия и поднови тренировки. Очаква се той да заеме мястото си в централната зона до Аарън Рамзи, въпреки че бившият играч на Арсенал и Ювентус не изигра добър първи мач. След доброто си включване срещу САЩ най-вероятно Кийфър Мур ще бъде сред титулярите, което означава, че тимът ще изглежда по-офанзивно.

„Научихме си уроците. Важното е, че не загубихме мача. Имаме дълбочина на състава”, коментира Пейдж преди двубоя. Надеждите на наставника са, че отборът му ще изглежда по-добре за втория си мач на Мондиала. Уелс има една победа с 1:0 в единствения си двубой с отбора на Иран до момента – в контрола през 1978 година.

👋🤝👋#ArBenYByd | #TogetherStronger pic.twitter.com/1nlq4BHAXR

— Wales 🏴󠁧󠁢󠁷󠁬󠁳󠁿 (@Cymru) November 24, 2022

Вратарят на Иран получи сътресение в срещата с Англия и вероятно ще пропусне втората среща. Карлуш Кейрош ще може да разчита на Сардар Азмун, който влезе като резерва в първия мач. Тогава Мехди Тареми се отличи с две попадения и днес отново ще се разчита много на него. Футболистите получиха похвали от западния свят, след като отказаха да пеят химна преди двубоя с Англия, като при по-добро представяне на терена ще бъдат в по-силна позиция.