Селекционерът на Бразилия Тите не е притеснен от контузията в глезена, която получи звездата на тима Неймар в мача със Сърбия (2:0). Макар на пръв поглед травмата да не изглежда никак лека, наставникът е уверен, че тя няма да сложи край на участието му на Световното първенство и той ще участва в още мачове в Катар.

"Можете да бъдете сигурни, че Неймар ще играе още на Световното. Абсолютно съм сигурен. Той ще играе. Мога да ви кажа нещо важно за него. Той остана на терена въпреки контузията и болката в глезена, и ни помогна да вкараме два гола. Остана, защото знаеше, че отборът има нужда от него. При първия гол той имаше важна роля в изграждането на атаката", заяви Тите.

Той коментира и представянето на отбора си в мача.

"През първото полувреме не бяхме на обичайното ниво, но през второто подобрихме играта си, особено технически. Преместих Пакета по-напред и играта ни стана по-плавна. Още преди първия гол Алекс Сандо удари греда... Ако си натрупал увереност от работата, която си свършил до момента, трябва да продължиш по същия начин. На почивката обаче бе трудно, защото имахме емоционален срив. Затова казах, че трябва да намалим адреналина при играта с топка", каза още специалистът.

Снимки: Imago