Спортист Своге записа драматична победа в регион Запад на ББЛ А група. В среща от регион Запад, която се изигра тази вечер в зала „Триадица“ в София, тимът надви Микс с 83:80 след много обрати и наваксвайки двуцифрено изоставане в хода на срещата.

Победата бе седма за Спортист, който има и една загуба, докато съперникът му е с баланс 2-6.

След размяна на кошове на старта, столичният тим взе леко предимство и след десет минути игра поведе с 24:19. Баскетболистите на Емил Горанов направиха серия от 20:3 в началото на втория период и се откъснаха с 12. Въпреки спада в играта си, Микс обаче отново взе инициативата и не само че заличи пасива си, а на почивката отново излезе напред – 50:44, като отбеляза 9 тройки само за първото полувреме.

Баскетболистите на Теди Буков отново дръпнаха с двуцифрена разлика малко след подновяването на играта. Своге на няколко пъти успяваше да изравни, а преди решителната част изоставането му бе почти минимално – 63:65. Интригата се запази до последно, след като двата тима многократно си разменяха водачеството. В последните три минути разликата бе едва едно притежание в полза на Спортист, но Микс направи някои пропуски и не успя да стигне до нов обрат.

Гостите вкараха 50 от точките си в подкошието, като имаха предимство и при наказателните удари (17/21 срещу 3/7).

Почти всички точки за победителите, които бяха без двама от лидерите си Борис Матраков и Джими Хънт, дойдоха от титулярите. 

Симеон Ценов завърши 21 точки и 14 борби, а дабъл-дабъл направи и Дамян Стоянов – 20 точки и 13 борби, като той има и 7 асистенции. Иван Ценов се отчете с 16 точки, 15 има Иван Павлов, с 10 е Герасим Николов.

За Микс по 21 точки реализираха Павел Теофилов (14 борби) и Марио Боянов. Борислав Николов вкара 15 точки, с 14 и 7 борби е Виктор Германов.

Гледай баскетбол на MAX с най-вълнуващите двубои от Евролига, Еврокупа и Национална баскетболна лига на България, на живо, само в ефира на MAX Sport.