Националният треньор на Португалия Фернандо Сантош смята тази победа над Гана (3:2) за "важна", но критикува начина, по който Португалия допусна голове. С днешния успех "мореплавателите", какъвто е прякорът на отбора, оглавиха група "Н" на световните футболни финали в Катар, тъй като по-рано днес Уругвай и Република Корея завършиха 0:0.

"Играхме добре през първото полувреме, хубаво преливахме от едната зона в другата, но нямахме удари. Може би чак в последните 10 минути започнахме да гледаме по-сериозно към вратата на противника и да ги притискаме. Гана не можеше да ни притесни в нито един момент. Играха с много стегнат блок и това издържа 30-35 минути. Владеехме много топката, но ни липсваше да притиснем противника с топка, в пространството пред вратата", каза още опитният треньор.

След това обясни промяната в поведението на тима след почивката, когато паднаха общо пет гола в двете врати. "Казах на играчите на полувремето да запазят постройката си, да се съсредоточат върху играта, но да се вложат с повече индивидуалност.

"През втората част вече изглеждахме съвсем различно. Вкарахме три гола, можехме да вкараме още. Важното е, че направихме добро второ полувреме, вкарахме първия гол в мача. Но в края рискувахме прекалено много и с някои наши грешки изтръпнахме. В крайна сметка обаче сме щастливи. Това са три важни точки. Равенството в другия мач не ме интересува. Още една победа и можем да продължим напред", завърши 68-годишният специалист.

Снимки: Imago