Отборът на Цървена звезда постигна третата си последователна победа в Евролигата. На своя територия сърбите надвиха драматично Макаби Тел Авив с 69:68 (27:18, 9:11, 14:18, 19:21) в двубой от десетия кръг на турнира.

Това е четвърти успех за "звездашите" от началото на сезона, като те заемат 13-ото място в класирането с баланс от 4-6. Макаби пък се намира на осмата позиция с актив от 5-5.

Домакините едва не опропастиха осемточков аванс в последните три минути от редовното време. Цървена звезда водеше в резултата с 68:60, но след това Роман Соркин и Лоренцо Браун върнаха Макаби на точка зад съперника при 69:68 в последните 50 секунди. Израелците обаче не успяха да оползотворят двете си възможности да откраднат победата, тъй като първо Уейд Болдуин допусна грешка в нападение, а след това Лоренцо Браун не успя да намери целта от тройката.

Неманя Недович завърши с 12 точки за сръбския гранд. Хасан Мартин добави 11 точки, а Бен Бентил и Лука Митрович отбелязаха съответно по 9 и 8 точки.

Лоренцо Браун бе най-полезен за Макаби с 23 точки, 6 борби и 7 асистенции. Роман Соркин вкара 16 точки, а Джош Небо добави 10 на сметката си.

Гледай баскетбол на MAX с най-вълнуващите двубои от Евролига, Еврокупа и Национална баскетболна лига на България, на живо, само в ефира на MAX Sport.